|
Профессия кондитера
Чем занимается Кондитер? Готує по рецептурі різні види тіста, кремів, начинок. Замішує, збиває, розкочує і обробляє тісто, формує з нього потрібні вироби (торт, тістечко, печиво та ін.), випікає їх до готовності. Наповнює тістечка і торти кремом, помадкою, шоколадом, збитими вершками та ін. Перевіряє вагу готових виробів, що допомагає визначити, чи правильно була дотримана рецептура.
Специфика профессии кондитера:
Кондитерові необхідний тонкий смак і нюх, смакова пам'ять і творча уява, він повинен чудово розбиратися в продуктах, їх складі, інгредієнтах, володіти всіма секретами роботи устаткування. Важливий і окомір: на око часто розрізають тістечка з цілого пласта або торта, визначають їх розмір і форму, просторове розташування елементів прикраси (композицію). Професія потребує фізичної витривалості, оскільки доводиться довго працювати стоячи при досить високій температурі.
Где работает Кондитер:
Кондитерські фабрики і комбінати, ресторани, кафе, їдальні.
Личные качества:
- творчий підхід до справи,
- акуратність,
- міцне здоров'я,
- розвинена смакова пам'ять.
Сколько получает Кондитер?
У невеликому ресторані, їдальні або кав'ярні з великою клієнтурою мінімальний заробіток кондитера від $500-800. Особлива категорія - професіонали, які виконують індивідуальні замовлення, зокрема VIP-майстри. Вони працюють в готелях VIP класу або ресторанах такого ж рівня, беруть участь в міжнародних конкурсах. Їх праця оцінюється від $1000 в місяць і вище.
Как стать кондитером?
Середня. Спеціальності: Кондитер цукристих виробів, Кухар-кондитер, Технологія продуктів громадського харчування.
Самые реальные требования к профессии кондитера описаны в должностных инструкциях компаний Украины:
Должностная инструкция фасовщика (рус.)
Должностная инструкция официанта 4-го разряда (рус.)
Должностная инструкция калькулятора (рус.)
Должностная инструкция бармена 5-го разряда (рус.)
Должностная инструкция бар-менеджера (рус.)
Должностная инструкция официанта 3-го разряда (рус.)
Должностная инструкция оператора (рус.)
Должностная инструкция приемщика заказов (в предприятиях торговли и заведениях питания) (укр.)
Должностная инструкция фасовщика (укр.)
Должностная инструкция бармена 4-го разряда (рус.)
|
|