|   | 
                  
                  					Профессия ресторатора
                       
                       
                  	Чем занимается Ресторатор? Саме керівники ведуть справи свого боса в одному або навіть декількох ресторанах. Вони вирішують всі організаційні питання від набору персоналу до укладення договорів на постачання продуктів. Головне завдання ресторатора - зробити ресторан прибутковим.					
  
											Специфика профессии ресторатора: 
						Плюси професії: 
-  Можливість реалізувати талант управлінця, фінансиста і творця в рамках однієї професії.
 
-  Часта зміна вражень, щоденні зустрічі з новими людьми.
 
-  Можливість зробити швидку кар'єру, потрапити в еліту ресторанного бізнесу.
  
 Мінуси професії: 
-  Постійна нервова напруга.
 
-  Буває, ніколи передихнути, розслабитися.
 
-  Необхідно тримати в голові тисячу дрібниць і усюди встигати.
 
-  Серйозна моральна, а деколи і матеріальна відповідальність. 
 
-  Ненормований, іноді і зовсім мало не цілодобовий робочий день.
 
 
  
												Где работает Ресторатор: 
						Ресторани, кафе, бари, фаст-фуди і т.д.						
  
												Личные качества: 
						Керівник ресторанним бізнесом людина творча, що уміє здивувати, зацікавити, привернути відвідувачів в ресторан.						
  
												Сколько получает Ресторатор? 
						Як показує практика, дорости з рядової позиції офіціанта до керівника ресторану цілком реально. Деякі фахівці вважають, що пройти всі сходинки кар'єрних сходів в цьому бізнесі просто необхідно.
  
Особливо перспективна робота в мережевих компаніях, тому що вони постійно вимагають грамотних керівників, і компанії вважають за краще вирощувати їх в надрах своїх корпорацій, а не брати зі сторони. Якщо є внутрішній потенціал, бажання працювати – то 
зробити кар'єру в цьому бізнесі можна дуже швидко.
  
Старт – з посади офіціанта. Зарплата від $200-300, але з чайовими офіціанти у відомих ресторанах можуть отримувати $800-1000 і більше.Далі посада метрдотеля, менеджера залу, адміністратора, контролюючого роботу офіціантів ($600-800).
  
Посада менеджера-управлінця «в чистому вигляді» можна зайняти лише після декількох років роботи у сфері гостинності (за наявності диплома про спеціальну освіту). Зарплати керівників від $800 до $3000 і вище залежно від розміру ресторану, складності бізнесу, популярності закладу.
  
						 
 
					
					 
					                   | 
                    |